Pages

Tuesday, 18 October 2011

mum to be



hai alll..

aku rasa korang tengok tajuk pun korang dah tahu kan????
sebenarnye aku nak cite pengalaman aku..aku n mr hubby bnikah hampir 4 bulan..dlu mase bujang,ia2 ckp kat member tak nak pregnant dlu..nak honeymoon ngan en suami dlu...sekali,pas kahwin jadi betul lak..padahal mindset nak beralih arah 100 % selepas bnikah..hari2 dok pikir bile nak pregnant...ke aku xle pregnant..ade masalah ke?adeeeiiii...pening..tambah2 bile tgk kawan en suami n cousin en suami yg kahwin tarikh yg sama dah pun pregnant...mula si tanduk ni hasut fikiran aku..aku pun mula la tak senang duduk..lagi2 kiri kanan tnye dah pregnant ke belum...adoooiii...tambah masalah lagi....
mase 1st kahwin tu aku ade beli folic acid...tp aku xmkn pon..biar je...masuk bulan ke3 baru aku mkn..2 pun sekali sekala je...sebenarnye aku konfius tentang folic acid ni..ade org kate mkn mase belum pregnant sbb nak cepat pregnant..ade pulak org ckp mkn bile dah pregnant..nak bg bby tu kuat ckit...pe2 lah...
balik pd cerita : aku sabar je ngan dugaan ni..mgkin ALLAH belum nak bagi rezeki kat kami...lame2 aku buat dono je...masuk bulan ke 5..aku tgk period lambat...aku xexpect nak pregnant sbb ade tanda2 nak period..

aku dengan over excited nye,p la test guna test kit tu..xbeli pun..guna adik ipar punye..sekali result +ve..
aku mase tu bersyukur sgt2 pada ALLAH mase tu...kalau dikira pada minggu,aku bakal bersalin pada 14 JUN 2012..wahhh...blh buat hadiah ulangtahun untuk en suami...hihihihi...

0 hati yg ikhlas:

Post a Comment